PLATA RAMBURS LA PRIMIREA PRODUSELOR!

*Preturile afișate nu contin tipărire și asamblare.

Afișez singurul rezultat


Cocarde pentru martori. Modele de cocarde nunta!

Cocardele pentru oaspeti din categoria Cocarde Nunta sunt, mai degraba, un compliment pentru toti invitatii la sarbatoare, de aceea cel mai bine ar fi ca cocardele sa fie executate din flori artificiale si alte ornamente, astfel încat aceste mici suveniruri sa ramana in amintirea tuturor invitatilor. Cel mai bine este sa faceti aceste accesorii intr-un stil discret, care se vor combina cu orice tinuta a oaspetilor. Adesea, barbatilor li se ofera brose in miniatura, iar femeilor li se ofera cocarde din panglica pe incheietura mainii.

Istoricul aparitiei cocardei

Cuvantul „cocarda” provine din franceza „boutonniere” – in traducere „floare in buton”. Acest accesoriu de nunta a devenit deja de mult timp o traditie si se bucura de o popularitate imensa in prezent. Mai mult de atat, acesta nu mai este atributul de nunta care sa fie purtat doar de catre mire. Dar, despre toate la randul lor. De unde a provenit cocarda?
Traditia de a purta cocarda nunta a provenit din Grecia Antica. Mirele fixa o cocarda de flori vii aproape de inima lui, in partea stanga a tinutei. Se credea ca spiritele malefice pot intoarce inima mirelui impotriva miresei, de aceea, pe langa florile proaspete, cocarda era decorata cu ierburi aromate pentru a-i proteja pe cei nou-proaspetii casatoriti de neplaceri. In Evul Mediu, cavalerii purtau cocarde de nunta la piept pentru a-si demonstra dragostea eterna si devotamentul fata de Doamna Inimii sale.

Cocarde Nunta pentru invitati pot fi selectate in dependenta de urmatorii factori:

Gama de culori ale nuntii. Moda pentru sarbatorile tematice efectuate intr-o anumita culoare a aparut relativ recent, insa, daca la organizarea evenimentului se accentueaza anume pe acest lucru, atunci cocarda trebuie numaidecat sa corespunda in mod necesar culorii selectate.

Sa corespunda tinutei invitatilor. Alegeti accesoriile astfe incat sa se potriveasca cu tinutele domnisoarelor si cavalerilor de onoare, pastrand stilul dorit. Acest lucru va permite cuplului de casatoriti si martori sa se priveasca armonios unul langa celalalt.

Buchetul miresei. Daca cocarda este realizata sub forma unui mini-buchet, care ar trebui sa se asemene cu aranjamentul de flori al proaspat casatoritilor, dar sa fie decorata si cu alte elemente decorative. Daca insa martora este invitata sa imbrace cocarda pe mana, atunci aceasta poate repeta designul buchetului de nunta, dar este preferabil de utilizat flori artificiale atunci cand se creaza accesoriul dat.

Coș cumpărături

0

Niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close